Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fatih Çintimar: 11 Yılda Türk Atletizmine Büyük Katkılar

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 11 yıllık görevi süresince elde edilen başarıları ve geleceği değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 11:07
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 11:07

Fatih Çintimar: 11 Yılda Türk Atletizmine Büyük Katkılar

Fatih Çintimar'dan Atletizm Federasyonu Açıklamaları

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun başkanlığını üstlenen Fatih Çintimar, 11 yıl boyunca gerçekleştirdiği faaliyetleri değerlendirerek, AA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Çintimar, önümüzdeki günlerde yapılacak 6. Olağan Genel Kurul'da başkanlık görevini devredeceğini ifade ederek, "Ciddi bir altyapıyla federasyonu bırakmış olacağız. Bayrağı aldığımız yerden bugüne kadar başarıyla taşıdık," dedi.

Dopingle Mücadele ve Başarılar

Çintimar, göreve geldiği 2013 yılında Türk atletizminin doping sorunları ile boğuştuğunu hatırlatarak, "O süreç içerisinde Türkiye, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden ceza almak üzereydi. Ancak, yoğun ve kararlı duruşumuz sayesinde şu anki haline gelmiştir," ifadelerini kullandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi gibi kurumlardan destek alarak, doping konusundaki bilinçlendirme çalışmalarının başarılı sonuçlar verdiğini belirtti.

Geleceğe Yönelik Umutlar

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na gitmek üzere hazırlanan sporcuların çoğunun altyapıdan yetiştiğini vurgulayan Çintimar, "Bu sporcularımız, 2028 ve 2032 olimpiyatlarında yarışabilecek kapasite ve yaş seviyesine sahiptir," şeklinde konuştu. 11 yıl içerisinde kazandıkları madalya sayısının, Türk atletizminin 87 yıllık tarihindeki madalya sayısından çok daha fazla olduğuna vurgu yaptı.

Engelli Bireylere Destek Çağrısı

Çintimar, engelli bireylerin atletizmde başarılı olabileceklerini belirterek, "Ailelere sesleniyorum; çocuklarınızı sahalara götürün. Atletizm her çocuğun yapabileceği bir branş olabilir," dedi. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı, ayrıca bugüne kadar kendisine destek veren tüm kurum ve kişilere de teşekkür etti.

Son olarak, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlar ve kulüplerin desteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, bu süre zarfında elde edilen başarıların Türk atletizmine büyük bir katkı sunduğunu dile getirdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA...

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA...

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA muhabirine değerlendirdi.