Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eygi'nin Katledilmesi Sonrası Avustralyalı Tanık Türkiye'de İfade Verecek

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili Avustralya'dan gelen tanık, suç duyurusunda bulunmak için Türkiye'ye geldi.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 00:31
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 00:31

Eygi'nin Katledilmesi Sonrası Avustralyalı Tanık Türkiye'de İfade Verecek

Avustralyalı Tanık Türkiye'de İfade Verecek

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından katledilmesine ilişkin olarak, Avustralyalı tanık Helen Maria O'Sullivan Türkiye'ye gelerek ifadede bulunacak.

Yeryüzü Avukatları Derneği Suç Duyurusunda Bulundu

Eygi'nin ölümünün ardından Yeryüzü Avukatları Derneği, İsrailli yetkililere karşı "kasten öldürme" suçlaması ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

O'Sullivan'ın Açıklamaları

O'Sullivan, Eygi'nin yanında bulunduğu sırada vurulduğunu belirterek, "İsrail'in bunun bir hata olduğuna dair açıklamaları, çürük bir yalan. Bu açıkça bir infazdı ve kasıtlıydı" ifadesini kullandı. Ayrıca, İsrailli yetkililerin amacının uluslararası gönüllüleri caydırmak olduğunu vurguladı.

İfade Vermek Üzere Ankara'ya Gidecek

O'Sullivan, "Türk Devleti'nin de bu konuda bir suç duyurusu vardı, iki dosya birleşti. Olayın birincil tanığı olarak ifademi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına vermek için Türkiye'ye geldim. İnşallah Ankara'ya gideceğiz, ifademi vereceğim" diye belirtti.

Barışçıl Gösteri Sırasında Olay

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcılara ateş açtı. Eygi, bu gösteriye katılarak Filistinlilere destek vermek amacıyla oradaydı ve başından vurularak ağır yaralandı. Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül'de yaşamını yitirdi ve cenazesi 14 Eylül'de Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verildi.

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da katledilmesine ilişkin İsrailli...

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da katledilmesine ilişkin İsrailli yetkililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu kapsamında ifade verecek Avustralyalı tanık Helen Maria O'Sullivan, Türkiye'ye geldi.