Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erzurum, Coğrafi İşaretli Ürünlerde Türkiye 3'üncüsü

Erzurum, 58 coğrafi işaretli ürünüyle Türkiye'de üçüncü sıradadır. ETB'nin çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 17:24
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 17:24

Erzurum, Coğrafi İşaretli Ürünlerde Türkiye 3'üncüsü

Erzurum'un Coğrafi Ürünleri ile Türkiye'de Üçüncülük Başarı İle Geliyor

Erzurum, 58 coğrafi işaretli ürünüyle Türkiye'de üçüncü sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

ETB'den Açıklama

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) tarafından yapılan açıklamada, kentin kültürel değerlerini tescillemek ve markalaştırmak için yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiği kaydedildi. ETB, son bir yıl içinde 50 coğrafi işaretli ürün başvurusu yaparak önemli bir rekor kırdı.

Başkan Hakan Oral'ın Vurguları

ETB Başkanı Hakan Oral, "Dadaşlar diyarı Erzurum, 46'sı ETB bünyesinde olmak üzere toplamda 58 coğrafi işaretli ürün ile Türkiye üçüncüsü konumundadır. Şu an, Avrupa Birliği'ne üç ürün için başvuru yapılmış olup, Türk Marka ve Patent Kurumu'ndan altı ürünün onayını bekliyoruz," dedi.

Kültürel Mirası Yaşatma Çabaları

Oral, Erzurum'un kültürü, tarihi ve geçmişinde önemli yeri olan ve unutulmaya yüz tutmuş ürünleri yeniden ön plana çıkararak hem ulusal hem de uluslararası arenada tanıtmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. "Ekiplerimiz ilçe ilçe, köy köy gezerek yerel lezzetleri tespit ediyor ve gerekli belgelerle birlikte Türk Marka ve Tescil Kurumu'na başvuruda bulunuyoruz," diye ekledi.

Gelecek Hedefleri

Oral, Erzurum'un "Su Böreği", "Civil Peyniri" ve "Göğermiş Peyniri" ürünleri için Avrupa Birliği'nden gelecek olumlu sonuçları merakla beklediklerini belirtti. Bu ürünlerin tescil edilmesi, şehrin gastronomi alanında da markalaşmasına katkıda bulunacak.

Erzurum'un, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye'de 3'üncü sırada olduğu bildirildi. Erzurum...

Erzurum'un, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye'de 3'üncü sırada olduğu bildirildi. Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, konuyla ilgili açıklama yaptı.