Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erciyes'te Yüksek İrtifa Tenis Kampı

Yerli ve yabancı tenisçiler, Erciyes Dağları'ndaki yüksek rakım kortlarında güç depoluyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 12:22
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 12:22

Erciyes'te Yüksek İrtifa Tenis Kampı

Yerli ve Yabancı Tenisçiler Erciyes'te Güç Depoluyor

Ergün Haktanıyan - Kayseri'nin popüler kayak merkezi Erciyes, Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarına ev sahipliği yaparak, yerli ve yabancı sporcuların antrenman yapmalarına olanak tanıyor.

Yüksek Rakım Performans Artırıyor

Tenisçiler, Erciyes Dağı'nın eteklerinde yer alan 2300 metre rakıma sahip kortlarda, performanslarını artırmak üzere çeşitli kamp faaliyetleri gerçekleştiriyor. Avustralya Açık elemeleri için hazırlanan Türkiye'nin milli tenisçisi Berfu Cengiz, yaptığı açıklamada, "Bunun faydaları var. Vücuda daha iyi dayanıklılık sağlıyor. Birkaç gün önce geldim. Antrenmanlarım da güzel geçti. İyi bir şekilde hazırlandım." ifadelerini kullandı.

Yüksek Rakımda Zorluklar ile Mücadele

Rus tenisçi Anastasiia Gureva ise, yüksek irtifada tenis oynamanın zorluklarına dikkat çekerek, "Daha önce hiç bu kadar yüksekte oynamadım. 1200 metrede bir kamp merkezinde oynamıştım ama 2300 metre gerçekten çok farklı, çok zorlayıcı." şeklinde konuştu. Gureva, yüksek irtifada yaptığı kampın, deniz seviyesinde yapılacak müsabakalara daha hazır ve güçlü katılmasını sağlayacağını da ifade etti.

Tenisçiler İçin Yeni Bir Deneyim

Yüksek irtifada antrenmanın mental ve fiziksel zorluklarına dikkat çeken diğer bir tenisçi Deniz Dilek, "Burası Türkiye'de bir ilk. Güzel bir tecrübe aslında. Burada yaptığım antrenmanların nefes ve fiziksel dayanıklılık açısından yardımcı olacağını düşünüyorum." dedi. Dilek, buradaki deneyiminin ardından Antalya'da müsabakalarına devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı...

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı sporcular güç depoluyor. Tenisçiler, Erciyes Dağı'nın eteklerinde 2 bin 300 rakımda kurulan kortlarda performanslarını artırmak için kamp yapıyor.