Eğitimde Yeni Ufuklar: Dijital Okuryazarlık ve Özgürleşen Sınırlar
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NUN Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen "Eğitimde 1 Adım Ötesi Zirvesi"nde önemli açıklamalarda bulundu. Zirve, "Özgürleştiren Sınırlar" teması ile gerçekleştirildi ve Tekin, özgürlüğün insanın özüne yapılan bir yolculuk olduğunu belirtti.
Özgürlük ve Birey
Tekin, özgürlüğün, bireyin kültürel ve toplumsal aidiyetiyle anlam kazandığını ifade etti. Özgür bireyin, sadece başıboş hareket eden bir varlık değil, hak ve sorumluluklarını dengeleyen bir kişi olduğunu vurgulayarak, dijital çağın başıboşluk kültürü ile bu dengeyi tehdit ettiğini belirtti.
Eğitim Vizyonu
Bakan, eğitim sisteminin sürekli güncellendiğini ve özgür bireyler yetiştirmek için kapsamlı programlar yürütüldüğünü açıkladı. Yeni "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile çocukların kimliğini, değerlerini keşfetmelerine rehberlik edecek bir eğitim vizyonu sunma çabası içerisinde olduklarını vurguladı.
Dijital Dönüşüm ve Çocuklar
Tekin, dijital okuryazarlığın önemini, çocukları başıboş birer birey olmaktan çıkarıp, sorumluluk sahibi, bilgiyi doğru yönlendiren nesiller yetiştirmek için temel unsurlardan biri olarak tanımladı. Eğitimin, bireyin sınırlarını anlamasını ve özgürlüğünü keşfetmesini sağlayan bir yol haritası olduğunu ifade etti.
Geleceğe Yönelik Hedefler
Tekin, "Çocuklarımızın özgür bireyler olabilmesi için sınırlarını bilmeye, özgürlüklerini sorumlulukları ile dengelemeye ihtiyaçları var," sözleriyle eğitimdeki hedeflerin altını çizerken, daha özgür yarınlar için mücadele edilmesi gerektiğini de vurguladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NUN Eğitim ve Kültür Vakfınca "Özgürleştiren Sınırlar" temasıyla düzenlenen "Eğitimde 1 Adım Ötesi Zirvesi"ne katılarak konuşma yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NUN Eğitim ve Kültür Vakfınca "Özgürleştiren Sınırlar" temasıyla düzenlenen "Eğitimde 1 Adım Ötesi Zirvesi"ne katılarak konuşma yaptı.