Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu

Edirne'de sivil toplum kuruluşları, yenidoğan bebeklerin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etti.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 10:02
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 10:02

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu

Edirne'de Yenidoğan Çetesi'ne Protesto

Edirne'de çeşitli sivil toplum kuruluşları, bebek ölümlerine sebep olan "Yenidoğan çetesi"ni protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Saraçlar Caddesi'nde yapılan eylemde, bebeklerin hayatına mal olan şüphelilerin en ağır cezaları alması talep edildi.

Protestonun İçeriği ve Yapılan Açıklamalar

Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ercin, protestoda yaptığı konuşmada, "Acımasız bir vahşetle karşı karşıyayız" ifadelerini kullanarak, yaşanan olayların ciddi sonuçlar doğurduğunu belirtti. Ercin, hayati tehlikesi bulunan bebeklerin devlet hastanelerine gönderilmesi gerektiğini ancak bunun yerine özel hastanelere sevk edildiklerini vurguladı.

Ercin, "Hayata yeni gözlerini açmış bebekleri yok eden insanlar karşısında nutkumuz tutuldu. Bu durumu görüp kayıtsız kalanlar da suça iştirak etmiştir," dedi. Denetimlerin artırılmasının önemine de dikkat çeken Ercin, sağlık sektöründeki etik değerlere vurgu yaptı.

Dr. Utku Okçu'nun Açıklamaları

Edirne Emek Platformu adına konuşan Dr. Utku Okçu, yaşanan olayın insanlık değerleriyle bağdaşmadığını ifade etti. Okçu, hekimlik mesleğini lekeleyenlerin hak ettikleri cezaları alması için azimle çalışacaklarını belirtti.

Okçu, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde çalışan sağlık personelinin özverisine atıfta bulunarak, "Görevlerini titizlikle yerine getiren sağlık çalışanları, toptancı bir şekilde suçlanmamalıdır," diye konuştu. Yaşananların yeni bir sağlıkta şiddet dalgasına yol açmaması gerektiğini ifade etti.

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bebeklerin...

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bebeklerin ölümüne neden olan "Yenidoğan çetesi"ni protesto etti. Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ercin, protestoda açıklama yaptı.