Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Düsseldorf'ta Türk Akademisyenler Yeni Eğitim Yılına Merhaba Dedi

Düsseldorf'ta Türk akademik ve öğrenci topluluğu yeni akademik yıl için bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 13.10.2024 13:23
Güncelleme Tarihi: 13.10.2024 13:23

Düsseldorf'ta Türk Akademisyenler Yeni Eğitim Yılına Merhaba Dedi

Düsseldorf'ta Yeni Akademik Yıl Resepsiyonu

Almanya'nın Düsseldorf kentinde gerçekleşen yeni akademik yıl resepsiyonu, ülkenin çeşitli şehirlerinden gelen Türk akademisyenler, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, Erasmus katılımcıları, stajyerler ile iş insanlarını bir araya getirdi.

Ev sahipleri ve Katılım

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz tarafından düzenlenen etkinlikte, Türk akademisyenlerin yanı sıra Alman akademisyenler de yer aldı.

Başkonsolos İzbul'un Açıklamaları

Başkonsolos İzbul, yaptığı konuşmada, öğrencilerin akademik kariyerlerinde onlara yol gösterebilecek mentorlarla tanışarak iyi bir sosyal ağ oluşturma fırsatı bulacaklarını ifade etti.

Eğitim Ataşesi Bozgöz'ün Vurguları

Eğitim Ataşesi Bozgöz, "Bu etkinlik ile farklı üniversitelerde eğitim alan Türk öğrencilerin bir araya gelerek dayanışma ruhu oluşturması, kendilerini güçlü hissetmeleri ve Türkiye ile bağlarını kuvvetlendirmeleri açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Akademik Zorluklar ve Öneriler

Bielefeld Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yüksel Ekinci, Almanya'da yabancı öğrencilerin karşılaştığı zorlukları dile getirerek, yılgınlığa kapılmadan daha fazla çalışmanın başarıya götürebileceğini belirtti.

Müzik Dinletisi

Konuşmaların ardından, Köln Müzik ve Dans Yüksekokulu öğrencileri Gökçe Çatakoğlu ve Jack Wales, gitar ve keman ile keyifli bir müzik dinletisi sundu.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen yeni akademik yıl resepsiyonunda Almanya'nın farklı...

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen yeni akademik yıl resepsiyonunda Almanya'nın farklı kentlerinden Türk akademisyenler, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, Erasmus programı öğrencilerinin yanı sıra stajyerler, iş insanları ve dernek temsilcileri bir araya geldi. Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz ev sahipliğinde Başkonsoloslukta düzenlenen resepsiyona Türk akademisyenlerin yanı sıra Alman akademisyenler de ilgi gösterdi.