Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Bahreyn'in Manama kentinde Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları resmi açılış töreni yarın yapılacak. 71 ülke ve 3 bin 687 sporcu katılacak.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 10:57
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 10:57

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, organizasyonun resmi açılış töreni yarın yapılacak ve etkinlik 31 Ekim'de sona erecek.

Katılımcılar ve Branşlar

Bu yılki organizasyona toplamda 71 ülkeden 3 bin 687 sporcu katılım sağlayacak. Oyunlar, 26 farklı branşta düzenlenecek. Türkiye, 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul sporları kapsamında artistik cimnastik, atletizm, badminton, güreş, judo, okçuluk, tenis, tekvando, yüzme ve para yüzme branşlarında Türkiye şampiyonu olan sporcularıyla temsil edilecek.

Bakan Bak'tan Destek Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahreyn'de düzenlenecek Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları'nda mücadele edecek milli sporculara başarılar diledi. Bakan Bak, "Sporcularımızın bizleri gururlandıracağına inanıyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler" ifadelerini kullandı.

Eğitim ve Sporun Önemi

Bakanlık bünyesindeki Okul Sporları Daire Başkanlığı, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Bak, "Okul ve spor, birbirini tamamlayan unsurlardır. Spor yapan çocuklar disiplinli ve çalışkan olur, bu da derslerinde daha başarılı olmalarına katkı sağlar" dedi.

Bakan Bak ayrıca, 81 ilde 77 spor branşı arasında öğrencilerin bir araya getirilmesinin ve müsabakalara hazırlanmalarının büyük bir emek gerektirdiğini vurgulayarak, bakanlık çalışanları, antrenörler, öğretmenler ve sporcuların ailelerine teşekkür etti.

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılacak. Organizasyonda mücadele...

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılacak. Organizasyonda mücadele edecek milli sporcular, bu ülkeye gitti.