Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren'den Narin Güran Ölümüne İlişkin Açıklamalar

Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili DNA raporunu değerlendirdi ve dikkat çekici bilgiler paylaştı.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 21:42
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 21:42

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren'den Narin Güran Ölümüne İlişkin Açıklamalar

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’in Açıklamaları

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Eren, yaptığı basın toplantısında, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun yanlış anlaşıldığını vurguladı. Eren, "Bu, bir ön rapor değil; DNA örneklerinin çıkma olasılığına dair bir rapordur ve maalesef herhangi bir DNA örneği bulunmadığı tespit edilmiştir" dedi.

Olayın Arka Planı

Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cesedi, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Olayla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam etmekte.

Doğru Bilgiler Yayılmalı

Bir gazetecinin ön rapor hakkında sorduğu soruya, Eren, "Yanlış bir tanımlama var. Bu rapor sadece Narin'in üzerinde bir üçüncü şahsa ait DNA örneğinin çıkıp çıkmadığına dair bir rapor. Ölüm sebebiyle ilgili değil" diye yanıtladı. Eren, yürütülen soruşturmanın doğru bir şekilde takip edilmesi gerektiğini ve bazı sosyal medya hesaplarında yapılan yanlış bilgiler hakkında da dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Gelen Raporun Detayları

Eren, İstanbul’dan beklenen Adli Tıp Kurumu raporunun henüz ulaşmadığını belirtti ve "Maalesef 19 gün su altında kalmış bir cesette DNA örneği bulmanın olanaksız olduğunu biliyoruz. Bu süre, tespit konusunda büyük bir engel teşkil ediyor" dedi.

Baro Başkanı Eren’in açıklamaları, Narin Güran’ın ölümüyle ilgili hukuki süreçlerin hassasiyetine dikkat çekmekte ve tespitlerin duyurulmasında dikkatli olunması gerektiğini vurgulamaktadır.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Adliyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.