Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin İçin Acil Çağrı

Ali Erbaş, Gazze'deki saldırılara karşı Müslümanların bir araya gelmesini istedi.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 17:40
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 17:40

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin İçin Acil Çağrı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Filistin'e Destek Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Filistin'de yaşanan olumsuz durumlara dikkat çekerek, Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze'deki Saldırılara Tepki

Erbaş, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara yönelik yaptığı açıklamada, "Bu soykırımın bir an önce sona ermesi için Müslümanların gücünü birleştirmesi gerekiyor. Zulme ve soykırıma 'dur' demenin zamanı gelmiştir ve geçmektedir," diyerek, tüm Müslümanları bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

Astana'daki Toplantılar

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı'na katılan Erbaş, burada yaptığı toplantıların önemli işbirliklerine zemin hazırladığını söyledi.

Müslümanların Birliği

Erbaş, dünyadaki 57 İslam ülkesinin ve yaklaşık 2 milyar Müslümanın varlığına dikkat çekerek, "Unutulmamalıdır ki, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek her zaman en önemli gereklilik olmuştur," şeklinde konuştu.

Son olarak, Gazze’deki yaklaşık bir yıldır devam eden insanlık dramına dikkat çeken Erbaş, "Zalimlerin yaptıklarını lanetliyorum. Tüm Müslümanların bu duruma karşı sesini yükseltmesi gerekiyor," ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı için geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.