Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas Heyetiyle Ateşkes Müzakerelerini Görüştü

Bakan Fidan, Hamas ile yaptığı görüşmede esir değişimi ve ateşkes müzakerelerini ele aldı.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 23:12
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 23:12

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas Heyetiyle Ateşkes Müzakerelerini Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Hamas ile Görüşme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle gerçekleştirdiği toplantıda, esir değişimini sağlayacak olan ateşkes anlaşması üzerindeki son gelişmeleri değerlendirerek önemli bir müzakere sürecine katılım sağladı.

Görüşmenin İçeriği

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fidan, İstanbul'da Hamas Şura Meclisi Başkanı Mohammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleri ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. Toplantıda, özellikle Gazze'nin kuzeyindeki insani durum detaylı bir şekilde ele alındı.

Uluslararası Harekete Geçme Çağrısı

Bakan Fidan, Gazze'deki insani krizle ilgili olarak uluslararası toplumu harekete geçirmek için Türkiye'nin diplomasik çabalarını seferber edeceğini vurguladı. Görüşmede, esir değişimi konusundaki ateşkes anlaşmasının sağlanması yönünde atılan adımlar üzerinde de duruldu.

Filistinliler Arasındaki Uzlaşı Süreci

Toplantıda, Filistin toplumu içindeki uzlaşı sürecinin devamı da değerlendirildi. Bakan Fidan, Mısır'ın ev sahipliğinde yapılan Kahire toplantısını takdirle karşıladığını ifade etti.

Taziye İletimi

Ayrıca, Bakan Fidan, görüşme sırasında Hamas yetkililerine Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesi dolayısıyla taziyelerini iletti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle görüşerek esir değişimini mümkün kılacak olan...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle görüşerek esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durumu ele aldı. Fidan, İstanbul'da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleri ile görüştü. Görüşmede, Gazze'nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki insani durum ele alındı.