Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Diyarbakır Ziyareti

Özgür Özel, Diyarbakır'da terör saldırısını değerlendirdi ve yerel esnaf ile görüşmeler yaptı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 19:23
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 19:41

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Diyarbakır Ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Diyarbakır'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Diyarbakır'da önemli temaslarda bulundu.

MYK ve PM Üyeleriyle Toplantı

Özgür Özel, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri ile bir araya gelerek, terör saldırısını değerlendirildiği yaklaşık yarım saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Özel, planlanan bölge ziyaretlerini iptal ederek Ankara'ya dönme kararı aldı.

Esnaf Ziyareti ve Anma Töreni

Özel, Diyarbakır'daki temasları kapsamında öncelikle merkez Sur ilçesindeki Gazi Caddesi'nde esnaflarla bir araya geldi. Daha sonra Dört Ayaklı Minare'nin önünde, 9 yıl önce hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı. Özel, "Bir gün bu cinayetin de tüm yönleriyle ortaya çıkarılacağı güne kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tahir Elçi'nin hatırasının önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Fabrika Ziyareti ve Belediye ile Görüşme

Özgür Özel, Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçilerle yemek yedi ve iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Ayrıca Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'ne de ziyarette bulunarak, Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ve yöneticilerle 1. Lig'e yükselmeleri dolayısıyla tebrikleşti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük ile de bir araya gelen Özel, görevlendirme uygulamalarını eleştirerek, görevden alınan belediye başkanının yerinin, belediye meclisi tarafından seçilmesi gerektiğini vurguladı. Küçük de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özgür Özel'in Yanında Partililer Yer Aldı

Özel'in Diyarbakır ziyaretinde, CHP Genel Başkan yardımcıları Burhanettin Bulut ve Meryem Gül Çiftci Binici, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Türkan Elçi ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu gibi önemli isimler eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından Diyarbakır'da kendisine eşlik eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleri ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ)...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından Diyarbakır'da kendisine eşlik eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleri ile görüştü. Bu arada Özel, Ankara'daki terör saldırısından önceki saatlerde Diyarbakır'daki temasları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyarette bulundu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük (solda) ile görüştü. Daha sonra CHP Genel Başkanı Özel, gazetecilere açıklamalarda bulundu.