Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cape Town'da 6. Sosyal Adalet Zirvesi Gerçekleştirildi

Güney Afrika'da düzenlenen zirvede açlık, gıda güvenliği ve sosyal adalet konuları ele alındı.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 17:58
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 17:58

Cape Town'da 6. Sosyal Adalet Zirvesi Gerçekleştirildi

Güney Afrika'da "6. Sosyal Adalet Zirvesi" Düzenlendi

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentinde, Stellenbosch Üniversitesi'nin ev sahipliğinde "6. Sosyal Adalet Zirvesi" gerçekleşti. Etkinlik, şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu'nda "Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" temasıyla düzenlendi.

Önemli Konuşmacılar ve Katılımlar

Etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wim de Villiers, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu gibi önemli isimler yer aldı. Ayrıca, Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş da konuşma gerçekleştirdi.

Sosyal Sorunlar Masaya Yatırıldı

Zirve, dünya genelinde açlık, gıda güvenliği, evsizlik, sosyal adaletsizlik ve cinsiyet eşitsizliği gibi sorunları ele aldı. Özellikle, 2030 yılına kadar dünya genelinde 828 milyon insanın yaşadığı açlık sorununun sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler (BM) tarafından belirlenen 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, zirvenin en önemli gündem maddelerinden biri oldu.

Büyükelçi Kandaş'ın Açıklamaları

Büyükelçi Kandaş, etkinlikte Türkiye'nin BM'ye olan katkıları hakkında bilgi verirken, "Türkiye'nin BM'nin sosyal kalkınma hedeflerini 11. Ulusal Kalkınma Planı kapsamında projelere dahil ettiğini" belirtti. Ayrıca, bu kapsamda insani temelli kalkınma politikalarının önemine dikkat çekerek, sosyal güvenlik sistemleri ile ücretsiz sağlık hizmeti dahil her kesime sosyal yardım sunulduğunu vurguladı.

TİKA'nın Projeleri

Kandaş, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Güney Afrika'da gerçekleştirilen projelere de değinerek, "Okul bahçelerinde sera ve sebze bahçesi yapımı, prefabrik mutfak bağışı, meyve ağacı dikimi ve su arıtma tesisi gibi gıda güvenliği hedeflerine katkıda bulunan projelerimizi aktardım" ifadelerini kullandı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi organizasyonunda "6....

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi organizasyonunda "6. Sosyal Adalet Zirvesi" düzenlendi. Şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu'da, zirve kapsamında "Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" temasıyla düzenlenen etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Wim de Villiers, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu ile Güney Afrika ve dünya genelinden çok sayıda akademisyen ve uzman katıldı.