Çanakkale'de Maraton Heyecanı
Bu yıl "Pes etmeyenlerin izinden" sloganıyla gerçekleştirilen 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu, Çanakkale'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'nda başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yanı sıra çeşitli kuruluşların işbirliğinde düzenlenen organizasyona 21 ülkeden toplam 3,112 sporcu katılıyor.
Koşunun Detayları
Maraton kapsamında, 42 kilometrelik maratona 89 sporcu, 21 kilometrelik yarı maratona 285 sporcu ve 10 kilometrelik koşuya ise 944 sporcu katılıyor. Ayrıca, "1915 Saygı Koşusu" olarak adlandırılan 1,915 kilometrelik parkurda 1,794 kişi yarışıyor.
Tematik Parkur ve Katılımcılar
Maratonun başlangıç noktası Kilitbahir köyündeki Namazgah Tabyası olarak belirlenmişti. İlk olarak, sporcular start alırken, ardından halk koşusu heyecanı başladı.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, maratona katılan sporcuların bu tematik parkurda unutulmaz bir deneyim yaşadığını ifade etti. Kaşdemir, "Çanakkale tarihi alan, festivallerin ve büyük buluşmaların adresi haline geldi," diyerek duygularını paylaştı.
Maratona Katılan Önemli İsimler
Etkinliğe Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Ersin Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez ve Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Burak Batır gibi önemli isimler de katıldı.
Çanakkale, bu maraton ile birlikte bir kez daha barış ve dostluk mesajı verirken, sporun birleştirici gücünü sergilemiş oldu.
Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen "9. Uluslararası Gelibolu Maratonu"nu tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve GESTAŞ tarafından "Pes etmeyenlerin izinden" sloganıyla gerçekleştirilen maratona 21 ülkeden 3 bin 112 sporcu katıldı. Erkeklerde 42 kilometrelik maratonu 2 saat 31 dakika 32 saniyede tamamlayan Üzeyir Söylemez (sağ 2) birinciliği elde etti. Hacı Sebahattin Çavga (sol 2) ikinci, Kamil İnak (sağda) üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir (solda) takdim etti.