Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beşiktaş Gece Kulübü Yangını Davasında Yargılamalar Devam Ediyor

Beşiktaş'taki gece kulübü yangını davasında 29 kişinin ölümü üzerine 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 19:45
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 19:45

Beşiktaş Gece Kulübü Yangını Davasında Yargılamalar Devam Ediyor

Beşiktaş'taki Yangın Davası Başladı

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangını ile ilgili yargılamalara devam ediliyor. Yangının, tadilat sırasında çıktığı ve 5'i tutuklu toplam 22 sanığın yargılandığı bu davada, İBB ve Beşiktaş Belediyesi'nden 13 sanık da yer alıyor.

Duruşmanın Detayları

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya, tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. Bazı müştekiler duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlıydı. Mahkeme, aralarında dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da bulunduğu 13 sanığın dosyasının bu dava ile birleştirilmesine karar verdi.

Sanıkların İfadeleri

Tutuksuz sanık Sibel Çelik, olay günü firmada muhasebeci olarak çalıştığını ve yönlendirmenin eşinin yaptığını belirtti. Diğer bir sanık Fatma Dörtgül ise gece kulübü işletmesinin sahibinin eniştesi olduğunu ve işletme ile alakasının olmadığını savundu.

Tutuksuz sanıklardan Ahmet Mithat Şermet, 2004-2018 yıllarında belediyede imar müdürü olduğunu, vekaleten imza attığı belgeleri okumadığını ve belediye ruhsatı ile ilgili sorumluluğu olmadığını söyledi.

Müşteki İfadeleri

Yangında hayatını kaybeden Cengiz Aksoy’un annesi, "Oğlumu gece işe yolladım, sabah cenazesi geldi" diyerek acısını dile getirdi. Olay günü yangına tanık olan Hasret Uzun, yangın tüplerinin yarısının boş olduğunu ve yangın öncesi herhangi bir önlem alınmadığını aktardı.

Adalet Süreci

Duruşma sonrası müştekiler adına konuşan Emine Kaya Baş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin denetim görevlerini yerine getirmediğini vurguladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2 Nisan’da çıkan yangında 29 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Sanıklar ve Talepler

Davada, sanıkların bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmaktan 2 yıl 8 ay ile 22 yıl 6 ay arasında hapis cezası alması talep ediliyor. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri hakkında da "görevi kötüye kullanma" ve "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamaları yöneltiliyor.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında...

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 5'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası müşteki Emine Kaya Baş, grup adına basın açıklaması yaptı.