BBP Genel Başkanı Destici'den Trabzon'da Önemli Açıklamalar

Destici, Türkiye'nin gücünün mazlumların umudu olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 15:13
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 15:13

BBP Genel Başkanı Destici'den Trabzon'da Önemli Açıklamalar

BBP Genel Başkanı Destici'nin Trabzon Açıklamaları

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon'da yaptığı açıklamada, "Başta Türk ve İslam dünyası olmak üzere, yeryüzündeki tüm mazlumlar Türkiye'nin güçlü olmasını bekliyor," dedi.

Karadeniz'in Değeri ve Şehitler

Trabzon'da bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Destici, "Karadeniz, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için çok değerlidir. Canıma dokunanın canını yakarım," sözleriyle vurguladı. Ağustos'un zafer ayı olduğunu hatırlatarak, şehitleri ve gazileri anarak, "Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum," şeklinde konuştu.

Dünya Mazlumlarının Umudu Türkiye

Destici, uluslararası sorunlara dikkat çekerek, "Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan'daki mazlumlar Türkiye'yi bekliyor. Türkiye güçlü olmak zorunda," ifadelerini kullandı.

Türkiye-Irak İlişkilerine Dikkat

Irak topraklarında Türk İHA'sının düşürülmesini bir provokasyon olarak değerlendiren Destici, "Türkiye ve Irak'ın ikili mutabakatına sadık kalması gerektiğini" belirtti. Terörle mücadelede iki ülkenin birlikte hareket etmesinin önemini vurguladı.

Suriye’deki Durum ve Çocuklara Yönelik Şiddet

Suriye'deki savaşın bitmediğine dikkat çeken Destici, "Emperyalist güçler çekilmeden Türkiye oradan çıkmayacaktır," dedi. Ayrıca, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili de endişelerini dile getirerek, "Cezaların caydırıcılığı artırılmalı," ifadelerini kullandı.

Başarılar ve Yeni Av Sezonu

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan milli tekvandocu Mahmut Bozteke'yi tebrik eden Destici, yarın başlayacak av sezonunun bereketli geçmesini diledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici (ortada), Trabzon'da düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.