
Bilim ve Teknoloji Tutkunlarının Buluşma Noktası
Bartın Üniversitesi (BARÜ), 7-8 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği "7. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı" etkinliği ile bilim ve teknoloji meraklılarını bir araya getirecek.
Uluslararası Katılımla Gelişen Etkinlik
Azerbaycan, Bosna Hersek, Malezya ve Özbekistan gibi ülkelerden üniversitelerin iş birliğiyle organize edilen bu etkinlik, TÜBİTAK tarafından destekleniyor. BARÜ, bu yıl rekor bir başvuru sayısıyla dikkat çekti.
Çeşitli Ülkelerden Proje Başvuruları
Etkinlikte Türkiye'nin 35 ilinden başvurular alınırken; Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kolombiya, Kırgızistan, Malezya ve Özbekistan'dan da projeler geldi. Toplamda, 47 üniversite, 30 lise ve 10 kuruluştan 403 proje başvurusunda bulunuldu.
Başvuru Rekoru ve Ödüller
TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı (1503) çerçevesinde desteklenen etkinlikte en fazla başvuru yapan üniversite BARÜ oldu. Semerkand Üniversitesi ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi sırasıyla ikinci ve üçüncü sıradaki kurumlar olarak öne çıktı.
Gelecek İçin Bir Araya Geliyoruz
Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, etkinliğin bölgesel başarıları artırmak ve insan odaklı çalışmalar yapmak için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. "Daha güçlü yarınlar için aynı çatı altında buluşacağız," diyen Uzun, etkinlikte sunulacak projelerin sektör temsilcileri tarafından ilgi göreceğine inandığını ifade etti.
7-8 Kasım tarihlerinde BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleşecek olan etkinliğe, bilim ve teknoloji tutkunları davetlidir.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) 7-8 Kasım tarihlerinde "7. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı"na ev sahipliği yapacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, açıklamada bulundu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) 7-8 Kasım tarihlerinde "7. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı"na ev sahipliği yapacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, açıklamada bulundu.