Bakan Göktaş'tan Aile ve Gençlik Fonu Hakkında Önemli Açıklamalar

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların artırıldığını ve şartların kolaylaştırıldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 13:53
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 13:53

Bakan Göktaş'tan Aile ve Gençlik Fonu Hakkında Önemli Açıklamalar

Aile ve Gençlik Fonu'na Yeni Başvurular Alınıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Karabük, Bartın ve Zonguldak gibi doğurganlık hızının en düşük olduğu illerde başvuruların alınmaya başlandığını duyuran Göktaş, şu ifadeleri kullandı:

“Fondan daha fazla genç çiftimizin yararlanabilmesi adına şartları da kolaylaştırdık. Bugüne kadar 12 bin 132 genç çiftimiz başvurdu ve gerekli şartları sağlayan yaklaşık 4 bin çiftimiz krediden faydalandı.”

Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye

Bakan Göktaş, AK Parti Siirt İl Başkanlığı'nda yapılan "Türkiye Buluşmaları" programında, Türkiye’nin geleceğine yönelik hedeflerini şu şekilde ifade etti:

“Bu yolu, kadın kollarımızdan gençlik kollarımıza kadar AK davaya gönül verenlerle birlikte yürüyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesi doğrultusunda her geçen gün gücümüze güç katıyoruz.”

Engelli ve Yaşlı Bireylere Destek

Bakan, engelli bireylerin aile bütünlüğünü koruyarak evde bakım hizmetlerinin önemine değindi ve bunun sonucunda 3 bin 754 vatandaşın bu hizmetten yararlandığını belirtti. Ayrıca, eylül ayı itibarıyla yaşlı ve engelli aylıklarının ödenmeye başladığını duyurdu.

“Toplumun her kesimine hak temelli sosyal hizmet sunuyoruz. Aile ve Gençlik Fonu kapsamını genişletmeye yönelik yeni bir adım atacağız.”

İlgili Kuruluşların Katılımları

Programa AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Mehmet Sait Yaz, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata ve diğer partililer katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş (ortada), AK Parti Siirt İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programına katıldı. Programda AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül (sol 2), AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu (solda), AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı (sağda) ve AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan (sağ 2) da yer aldı.