Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aydın-Denizli Otoyolu Trafiğe Açıldı

Aydın-Denizli Otoyolu, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun açıklamalarıyla hizmete girdi.

Yayın Tarihi: 17.10.2024 13:47
Güncelleme Tarihi: 17.10.2024 13:47

Aydın-Denizli Otoyolu Trafiğe Açıldı

Aydın-Denizli Otoyolu Hizmete Girdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamını trafiğe açtıklarını duyurdu. Açılış, Aydın gişelerinde gerçekleştirildi ve 163 kilometrelik otoyolun Aydın Çevre Yolu'ndan Kuyucak Kavşağı'na kadar olan 70 kilometrelik son bölümünün hizmete girdiği belirtildi.

Kısa Sürede Daha Güvenli Ulaşım

Bakan Uraloğlu, otoyolun tamamlanmasıyla birlikte, İzmir ile Antalya arasındaki ulaşım süresinin, mevcut 6-7 saatten 3-3,5 saate düşeceğini kaydetti. Bu durum, hem turistler hem de ticari taşımalar için büyük kolaylık sağlayacak.

Ekonomik ve Çevresel Faydalar

Yeni otoyol ile birlikte, yılda 5,3 milyar lira tasarruf sağlanacağı ve karbon salınımının 61 bin ton azaltılacağı ifade edildi. Ayrıca, Aydın ve Denizli'nin önemli bir ulaşım köprüsü işlevi göreceği ve bu yolla birlikte bölgedeki tarımsal ve sanayi ürünlerinin İzmir Limanı'na daha hızlı ulaştırılacağı vurgulandı. Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya Otoyolları

Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun ardından Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının da tamamlanması hedefiyle çalışmalara hız vereceklerini açıkladı. Tüm bu projelerin hayata geçirilmesiyle, Ege'nin turizm merkezlerine de ulaşımın daha konforlu hale geleceği öngörülüyor.

Özel Sektör ile Kamu İşbirliği

Bakan, kamu-özel işbirliği modelinin projelere hız kazandırdığını ve örnek teşkil ettiğini belirtti. Bu model sayesinde büyük kaynak ihtiyacı olan projelerin, özel sektör finansmanı ile daha kısa sürede tamamlandığına dikkat çekti.

Emeği Geçenlere Teşekkür

Bakan Uraloğlu, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu çalışmanın kendisi için çok değerli olduğunu ifade etti. Açılışın ardından, ünlü oyuncu Alp Kırşan ile birlikte açılan otoyolda TOGG aracını sürdü.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program yapıldı.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program yapıldı.