Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Antalya'da Turizmde Rekor: 15,3 Milyon Turist

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da bu yıl 15,3 milyon turist ağırladıklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 18:00
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 18:00

Antalya'da Turizmde Rekor: 15,3 Milyon Turist

Antalya'da Turizmde Büyüme Hedefleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bu yıl Antalya'nın ocak-eylül döneminde ağırladığı turist sayısının 14 milyonu aştığını ve 15 milyon 300 bine ulaştığını belirtti. Ersoy, geçmiş yıl ile kıyaslandığında bu sayının %8'lik bir artış gösterdiğini vurguladı.

Gelecek İçin Sürekli Yatırımlar

Ersoy, Antalya'nın Kemer ilçesinde, AK Parti'nin her bölgede yerli ve milli hizmet anlayışı ile kalkınmayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, günün ihtiyaçlarına uygun, kalıcı yatırımlar ve projelere odaklandıklarını söyledi. "Gece gündüz çalışarak, güçlü ve bağımsız bir Türkiye’yi inşa etmek için burada bulunuyoruz" dedi.

Kemer’deki Antik Kentler İçin Yatırım

Kültür ve turizm alanındaki gelişmelere de değinen Ersoy, Kemer'deki Olympos, Phaselis ve Idyros antik kentleri için toplam 145 milyon lira ödenek tahsis edildiğini bildirdi. Özellikle Olympos’a yönelik 2023-2024 yılı için 56 milyon lira, Phaselis’e 85 milyon lira ve Idyros’a ise 4 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti.

Altyapı ve Sürdürülebilir Turizm Yatırımları

Öte yandan, Antalya'da turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak amacıyla yatırımların sürdüğünü, Alanya-Antalya otoyolu için sözleşme imzalandığını ve çalışmaların başlayacağını ifade etti. Ayrıca, Serik ve Kemer'den geçen atıksu arıtma tesisleri sayesinde çevre dostu bir yaklaşım sergilediklerinin altını çizdi.

Turizmde İstatistiksel Başarı

Son olarak Ersoy, Antalya'ya gelen turist sayısının büyümesinin, paydaşlarla işbirliği ve hükümetin istikrarlı politikalarıyla mümkün olduğunu belirterek, "Gelecek yıl için hedeflerimiz büyük ve bu başarıyı hep birlikte elde ettik" dedi. Kongrede, AK Parti Antalya Milletvekilleri ve parti üyeleri de bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi'ne katıldı.