Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Antalya'da Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Tanıtıldı

Antalya, 2029 Gran Fondo Dünya Şampiyonası için hazırlanıyor. Bisiklet sporuna yönelik tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 11:39
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 11:39

Antalya'da Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Tanıtıldı

Antalya'da Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Tanıtımı Yapıldı

Antalya'da düzenlenen "Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi"nin tanıtımı, Kundu turizm bölgesindeki Nirvana Cosmopolitan Otel'de gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'nın bisiklet dostu otel sayısının 30'a ulaştığını belirtti.

2029 Hedefi

Vali Şahin, Antalya'nın bisiklet sporuna olan yatkınlığını vurgulayarak, "Kış aylarında bu mükemmel iklim avantajı gerçekten büyük bir şans. Ancak, Antalya olarak hala potansiyelimizin gerisindeyiz. Şehirdeki 350 otel ve 2,500 turizm işletmesi göz önüne alındığında, etkinlik sponsorlarımızın duyulması gerekmekte. Bu durumda daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabiliriz. 2029'da Gran Fondo Dünya Şampiyonası'nı ağırlamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz." dedi.

Gran Fondo'nun Tarihçesi

Mooves Event firma yetkilisi ve Organizasyon Komite Başkanı Necdet Alkandemir, Gran Fondo'nun tarihinin 1970'lerde İtalya'ya dayandığını ve şu anda dünya genelinde 56 ülkede düzenlendiğini aktardı. Alkandemir, "Bisiklet turizminin önemi giderek artıyor. Bu sektörden daha fazla pay almak için çaba gösteriyoruz. Hedefimiz 2029 yılında UCI Gran Fondo Dünya Şampiyonası'nı Türkiye'ye, özellikle Antalya'ya kazandırmak. Başvurularımızı yaptık ve destekçimiz olan valilik, belediyeler ve sponsorlarımızla güven içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Etkinlik Detayları

Kilit Group bünyesindeki Nirvana Hotels'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi, 14-17 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın desteğiyle yapılacak organizasyon, uzun parkurda 98 kilometre, kısa parkurda 66 kilometre ve zamana karşı 20 kilometre olmak üzere çeşitli etaplardan oluşacak. Ayrıca, 66 kilometre uzunluğunda para bisiklet parkuru da yer alacak.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından bu yıl dördüncüsü organize edilen amatör yol...

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından bu yıl dördüncüsü organize edilen amatör yol bisiklet yarışı "Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi"nin tanıtımı, Kundu turizm bölgesindeki Nirvana Cosmopolitan Otel'de gerçekleştirildi.