AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan Yalova'da Önemli Açıklamalar

Yazıcı, Yalova'da yeni anayasa tartışmalarını ve insan hakları konularını ele aldı.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 15:36

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan Yalova'da Önemli Açıklamalar

Yazıcı Yalova'da Konuştu

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yalova'da düzenlediği basın toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa Değişiklikleri ve Uyumsuzluklar

Yazıcı, Türkiye'nin Anayasa'sında yapılan çok sayıda değişiklik nedeniyle uyumsuzlukların ortaya çıktığını belirterek, "Millet bu alandaki hakkını kullanıp kendi anayasasını yapsın" dedi. Yazıcı, halkın anayasa yapma hakkının uzun bir süredir ihmal edildiğini vurguladı.

İnsan Hakları Vurgusu

Yazıcı, insan haklarının evrenselliğine dikkat çekerek, "Yaşama hakkı Londra'da neyse Bağdat'ta da odur. Bizim için siyasal katılım hakkı Paris'te neyse Şam'da da odur" ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, Türkiye'nin insan hakları ihlalleri konusunda uluslararası düzeyde farklı bir ses yükselttiğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı'na Eleştiriler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Avrupa Birliği ile ilgili açıklamalarını eleştiren Yazıcı, "Türkiye'nin AB ile ilişkileri devam ediyor. Birtakım sebepler nedeniyle ilerleme kaydedilemiyor" dedi. Yazıcı, Kıbrıs konusunda taviz vermeden bu ilişkilerin sürdürülebilir olacağına dikkat çekti.

Yeni Anayasa Çalışmaları

Yazıcı, TBMM'de yeni yasama yılı başladığında yeni anayasa çalışmalarına başlayacaklarını ve Ekim ayında ilk anayasa çalıştayını gerçekleştireceklerini duyurdu. Yazıcı, “Anayasa, halk tarafından yapılmalıdır” ifadesini kullanarak tarihi süreç içerisinde halkın bu hakkını kullanamadığını belirtti.

Katılımcılar

Toplantıya AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, İl Başkanı Umut Güçlü ile partililer katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin Yalova İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısına katılarak açıklamada bulundu.