Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adam Fawer İstanbul'da 'Mobius' ile Okurlarıyla Buluşuyor

ABD'li yazar Adam Fawer, yeni kitabı 'Mobius' ile İstanbul'da okurlarıyla buluştu, yazarlık hayatına dair görüşlerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 12:28
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 12:28

Adam Fawer İstanbul'da 'Mobius' ile Okurlarıyla Buluşuyor

Adam Fawer, Yeni Romanı 'Mobius' ile İstanbul'da Okurlarıyla Buluştu

ÖZLEM LİMON - Tanınmış yazar Adam Fawer, 'Olasılıksız', 'Empati' ve 'Oz' eserleri ile biliniyor. Yeni çalışması 'Mobius', Türkçe olarak okuyucularıyla buluşmanın heyecanını yaşıyor.

Fawer: "Yeni romanımı Türk okurlarıyla buluşturmak harika hissettiriyor"

New York merkezli çalışmalar yürüten Fawer, Pennsylvania Üniversitesi'nde dodaktik eğitim almasının ardından Stanford Graduate School of Business'dan MBA derecesi elde etti. Kariyeri boyunca Sony Music, J.P. Morgan ve son olarak About.com’da görev aldı. Yazar, ilk eseri 'Olasılıksız' ile 2006 International 'Thriller Writers Ödülü'nü kazanarak dikkatleri üzerine çekti.

Yazmanın Önemi ve İlham Kaynakları

Fawer, İstanbul'da gerçekleştirdiği imza etkinliklerinde AA muhabirine yazarlık hayatından kesitler sundu. 20 yılı aşkın süredir start-up dünyasında çalışan Fawer, bu deneyimlerinin romanına olan etkisini vurguladı: "Hoşuma gitsin ya da gitmesin, önümdeki yarım saat boyunca yazıyorum."

'Mobius' ve Zaman Yolculuğu Teması

Yeni romanında zamanda yolculuk temasını işleyen yazar, okuyucuları yormayan bir anlatım tarzı benimsediğini belirtti. "Hayatınızın sorumluluğunu almak zorundasınız. Kitabım, kendi yaşamımdan ve ailemden edindiğim deneyimlerden ilham aldı," ifadelerini kullandı.

Yazarın Kişisel Hikayesi

Fawer, 6 yaşında bağışıklık problemi yaşadığını, bu süreçte görme yeteneğinin büyük bir kısmını kaybettiğini açıkladı. O dönemlerde kitapları kasetten dinleyerek hikayelere duyduğu aşkı keşfetti. "Çocukken çok hastaydım; hastanelerde geçirdiğim süre boyunca, hikayeler benim için bir yaşam kaynağı oldu," dedi.

Kitaplarının Başarısı ve Gelecek Projeleri

Yazar, 'Olasılıksız'ın satış başarısının arkasındaki sebeplerin kader ve kuantum teorileri ile bağlantılı olduğunu düşünüyor. 'Mobius'un, bu başarıların yeni bir başlangıç olabileceğini belirtti. "Tam bir 'Olasılıksız' denginde ya da onu aşan bir hikayeyle karşı karşıyayız," şeklinde konuştu.

İmza Günleri

Adam Fawer, bugün Akasya AVM D&R'da saat 15:00'te ve yarın D&R İstinyePark'ta kitaplarını imzalayacak. Yazar, Türk okurlarla buluşmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

"Olasılıksız", "Empati" ve "Oz" adlı kitaplarıyla tanınan yazar Adam Fawer (ortada), yeni kitabı...

"Olasılıksız", "Empati" ve "Oz" adlı kitaplarıyla tanınan yazar Adam Fawer (ortada), yeni kitabı "Mobius"u Türkçe olarak okurlarla buluşturdu.