
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargının Bağımsızlığına Dikkat Çekti
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Yargı Değerlendirme Toplantısı'nda yapılan açıklamalarda, yargı mensuplarının toplumun vicdanını temsil ettiğini vurguladı.
Peşin Hüküm Temelinde Düşüncelere Tepki
Toplantıda konuşan Tunç, "Dosyanın içeriğini bilmeden, soruşturmadaki delillere vakıf olmadan, peşin hükümle bir kişinin suçsuz ya da suçlu olduğunu söylemek hukuk devletiyle bağdaşmaz. Yargı mensuplarımızı hedef alan sözlerin kamuoyuna sunulmasını ne vicdan ne hukuk kabul eder," ifadelerini kullandı.
Yargı Bağımsızlığı ve Güven
Yargının bağımsızlığını vurgulayan Tunç, toplumun adalete olan güveninin inşa edilmesinin temel unsuru olduğunu belirtti. Yargının, millet adına karar vererek güveni artırması gerektiğini söyledi.
Etkin Bir Yargı İçin Temel Unsurlar
Bakan Tunç, "Adil ve tarafsız bir yargı sistemi için, toplumun ihtiyaçlarını karşılayan bir mevzuat, yeterli fiziki ve teknolojik imkanlar ile kaliteli bir insan kaynağına ihtiyaç var," dedi.Yargının Tarihsel Süreci
FETÖ'nün 2016'daki darbe girişiminin ardından yargı teşkilatının büyük hasar gördüğünü belirten Tunç, bu süreçte önemli toparlanma adımlarının atıldığını ve hakim sayısının önemli oranda arttığını kaydetti.
Hukukun Aydınlığına Dönüş
15 Temmuz gecesi yargının, karanlığa değil hukukun aydınlığına döndüğünü belirten Tunç, o gece yargı mensuplarının cesur adımlar attığını ifade etti.
Kötü Niyetli Yorumlara Dikkat
Son olarak Tunç, yargı mensuplarının, hukukun evrensel ilkelerine sadık kalmaları gerektiğini ve maksatlı yorumların adalet terazisinde hiçbir değer taşımadığını belirtti.
Toplantının Katılımcıları
Toplantıya HSK Başkanvekili, HSK Birinci Daire Başkanı ve 81 ilin başsavcıları da katıldı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce Ankara Hakimevi'nde düzenlenen Adli Yargı Değerlendirme Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce Ankara Hakimevi'nde düzenlenen Adli Yargı Değerlendirme Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.