Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

15 Temmuz Gazisinden FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen'in Ölümüne Değerlendirme

Gazi Safiye Bayat, FETÖ elebaşının ölümüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 15:03
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 15:03

15 Temmuz Gazisinden FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen'in Ölümüne Değerlendirme

FETÖ Elebaşının Ölümü Üzerine Gazi Safiye Bayat'ın Açıklamaları

Gazi Safiye Bayat, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanmış bir gazidir. Bayat, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin yorumlar yaptı.

"Kanımız yerde kalmadı"

Gazi Bayat, Gülen'in ölümü ile ilgili yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizin ve bizim kanımız yerde kalmadı. Allah'ın intikamı en güzel olanıdır. Aklımızdaki o şehitlerimizin kanı ne zaman alınacaktı sorusuna bugün cevap bulundu." ifadelerini kullandı.

Hesap Zamanı

Bayat, Gülen'in terör örgütü lideri olduğunu belirterek, "Dökülen kanların ve ülkeyi kaosa sürüklemenin hesabının zamanı geldi. Geberdiği için mutluyuz. Zaten herkese bir ölüm var, ona da geldi. Ama ne şekilde geldiğini biz kalbimizde hissederek biliyoruz." dedi.

Şehit Aileleri İçin Mutluluk

Gazi, özellikle şehit anneleri, eşleri ve çocukları için bu gelişmenin mutluluk verici olduğunu ifade etti. "Onlar bugünü bekliyordu. Şehitlerimizin ve bizim kanımız yerde kalmadı." dedi.

Toplumda Rahatlama

Fetullah Gülen'in ölümünün ardından toplumun daha ferah bir bakış açısına sahip olacağını dile getiren Bayat, "Bir terör elebaşı yok oldu. Cehennemi bol olsun." şeklinde konuştu.

İnanç ve Dayanışma

Bayat, gelecekte benzer olayların yaşanmaması için insanların inançlarına sıkı tutunmaları gerektiğini vurguladı. "İnsanlar imanlarına sarıldıkları, birbirlerine kenetlendikleri müddetçe güzel günler göreceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Şehitleri Anma

Son olarak, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anan Bayat, "Bizden bir miktar kan gitti ama onlardan bir can gitti. Canın yeri hiçbir zaman doldurulamayacak. Ama kanın hükmü bugün yerine geldi." şeklinde konuştu.

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat